ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ

Πολιτική Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων

ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ ΤΟΥ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΟΥ ΤΟΠΟΥ 

1. Ο διαδικτυακός τόπος grcontactpointcpr.ggb.gr/pcpc.ggb.gr ανήκει στην Γενική Γραμματεία Βιομηχανίας. Ο εν λόγω διαδικτυακός τόπος μέσω τεχνολογικά προηγμένων διαδικτυακών υποδομών και εφαρμογών λογισμικού ανοικτού κώδικα προσφέρει σε όλους (εφεξής, χρήστης/επισκέπτης) υπηρεσίες ενημέρωσης και τεχνολογικές εφαρμογές περί της Γενικής Γραμματείας υπό τους παρακάτω όρους χρήσης. Ο χρήστης/επισκέπτης των ιστοσελίδων του Γενικής Γραμματείας Βιομηχανίας καλείται να διαβάσει προσεκτικά τους όρους χρήσης του διαδικτυακού τόπου και να προβεί σε χρήση/επίσκεψη των ιστοσελίδων/υπηρεσιών του μόνον εφόσον τους αποδέχεται πλήρως. Η χρήση/επίσκεψη αυτού του διαδικτυακού τόπου προϋποθέτει την ανεπιφύλακτη αποδοχή των περιγραφόμενων εδώ όρων χρήσης. Η πλοήγηση και παραμονή στον παρόντα διαδικτυακό τόπο, συνιστά έμπρακτη αποδοχή των παρακάτω όρων χρήσης.

2. Τα δικαιώματα επί του περιεχομένου (λ.χ. πληροφορίες, δεδομένα) αυτού του διαδικτυακού τόπου προστατεύονται από Ελληνικούς, Κοινοτικούς και διεθνείς νόμους περί πνευματικής/διανοητικής ιδιοκτησίας και διατίθενται στον επισκέπτη/χρήστη με τους ειδικότερους όρους της άδειας Creative Commons (CC BY-ND v.3.0, http://creativecommons.org/licenses/by-nd/3.0/gr/deed.el). Τα λογισμικά προγράμματα που χρησιμοποιούνται για την ανάπτυξη και λειτουργία του διαδικτυακού τόπου της Γενικής Γραμματείας Βιομηχανίας είναι προγράμματα ανοικτού κώδικα (ελεύθερο λογισμικό) και διατίθενται με τους ειδικότερους όρους της Γενικής Άδειας Δημόσιας Χρήσης GNU GPL ή κάποιας άλλης άδειας με παρόμοιους όρους.

3. Η Γενική Γραμματεία Βιομηχανίας καταβάλλει κάθε προσπάθεια έτσι ώστε το περιεχόμενο και οι πληροφορίες που εμφανίζονται κάθε φορά στο διαδικτυακό τόπο του να είναι κατά το δυνατόν ακριβές, αληθές και επικαιροποιημένο. Επίσης, παρέχει το περιεχόμενο (π.χ. πληροφορίες, ονόματα, φωτογραφίες, απεικονίσεις, κλπ) και τις υπηρεσίες που διατίθενται μέσω του διαδικτυακού τόπου του «ΟΠΩΣ ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΧΟΥΝ». Σε καμία περίπτωση η Γενική Γραμματεία Βιομηχανίας δεν φέρει ευθύνη για τυχόν απαιτήσεις νομικής, αστικής ή ποινικής, φύσης ούτε για τυχόν οποιαδήποτε ζημία (θετική, ειδική ή αποθετική) του χρήστη/επισκέπτη αυτού του διαδικτυακού τόπου.

4. Ο διαδικτυακός τόπος της Γενικής Γραμματείας Βιομηχανίας ενδέχεται να παρέχει στο χρήστη/επισκέπτη των υπηρεσιών του τη δυνατότητα συμμετοχικής διαδικασίας και δημόσιας διαβούλευσης πάνω σε επίκαιρα ζητήματα τα οποία διατυπώνονται με τη μορφή ερωτημάτων. Οι απαντήσεις του χρήστη/επισκέπτη που συμμετέχει στη εκάστοτε διαδικασία καταγράφονται, αναλύονται και λαμβάνονται υπόψη από τη Γενική Γραμματεία Βιομηχανίας για την εξαγωγή συμπερασμάτων σχετικά με το συγκεκριμένο θέμα που τίθεται σε δημόσια διαβούλευση με συμμετοχική διαδικασία. Η Γενική Γραμματεία Βιομηχανίας διατηρεί το αποκλειστικό δικαίωμα συλλογής και εκμετάλλευσης αυτών των πληροφοριακών δεδομένων και τα πορίσματα στα οποία οδηγείται αυτό θα διατίθενται στους πολίτες μέσα από αυτό το διαδικτυακό τόπο. Η Γενική Γραμματεία Βιομηχανίας καθορίζει τους ειδικότερους όρους της συμμετοχικής διαδικασίας και δημόσιας διαβούλευσης.

5. Η χρήση του διαδικτυακού τόπου της Γενικής Γραμματείας Βιομηχανίας πρέπει να γίνεται αποκλειστικά για νόμιμους σκοπούς και με τρόπο που να μην περιορίζει ή εμποδίζει τη χρήση του από τρίτους. Ο χρήστης/επισκέπτης αυτού του διαδικτυακού τόπου υποχρεούται να τον χρησιμοποιεί σύμφωνα με το νόμο, και τους παρόντες όρους χρήσης. Ο χρήστης/επισκέπτης αυτού του διαδικτυακού τόπου πρέπει να μην προβαίνει σε πράξεις ή παραλείψεις που μπορούν να προκαλέσουν βλάβη ή δυσλειτουργία του και να επηρεάσουν αρνητικά ή να θέσουν σε κίνδυνο την παροχή των υπηρεσιών της Γενικής Γραμματείας Βιομηχανίας προς τους πολίτες.

6. Αυτός ο διαδικτυακός τόπος ενδέχεται να περιέχει παραπομπές (συνδέσμους) σε διαδικτυακούς τόπους τρίτων μόνο προς πληροφόρηση. Οι τρίτοι-φορείς των διαδικτυακών τόπων υπεύθυνοι κατά το νόμο—φέρουν την αποκλειστική ευθύνη για το περιεχόμενο των ιστοσελίδων τους ή για οποιαδήποτε ζημία προκύψει από τη χρήση τους, καθώς ο χρήστης/επισκέπτης του διαδικτυακού τόπου της Γενικής Γραμματείας Βιομηχανίας αποκτά πρόσβαση σε αυτές με δική του ευθύνη.

7. Η Γενική Γραμματεία Βιομηχανίας καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για την καλή λειτουργία του δικτύου του, παρόλο που δεν εγγυάται ότι οι λειτουργίες των διακομιστών του (servers) θα είναι αδιάκοπες ή χωρίς κανενός είδους σφάλμα, απαλλαγμένες από ιούς ή άλλα παρόμοια στοιχεία.

8. Η Γενική Γραμματεία Βιομηχανίας διατηρεί το δικαίωμα να τροποποιεί, προσθέτει, μεταβάλλει το περιεχόμενο ή τις υπηρεσίες του διαδικτυακού του τόπου, καθώς και τους όρους χρήσης αυτού, οποτεδήποτε το κρίνει αναγκαίο, χωρίς προηγούμενη προειδοποίηση, με μόνη την ανακοίνωσή τους μέσω του αυτού του διαδικτυακού τόπου.

9. Δεδομένης της μορφής του Διαδικτύου, η Γενική Γραμματεία Βιομηχανίας, υπό οποιεσδήποτε συνθήκες, δεν ευθύνεται για οποιαδήποτε μορφή ζημίας υποστεί ο χρήστης/επισκέπτης των ιστοσελίδων, υπηρεσιών, επιλογών και περιεχομένων αυτού του διαδικτυακού τόπου. Επίσης, δεν εγγυάται ότι κάθε σχετικός μ’ αυτόν διαδικτυακός τόπος ή οι διακομιστές (servers) μέσω των οποίων κάθε σχετική υπηρεσία τίθεται στη διάθεσή του χρήστη/επισκέπτη, δεν περιέχουν «ιούς» ή άλλο κακόβουλο λογισμικό, όπως δεν εγγυάται την ορθότητα, την πληρότητα ή τη διαθεσιμότητα των περιεχομένων, ιστοσελίδων, υπηρεσιών, επιλογών ή τα αποτελέσματα από τη χρήση τους.

10. Το παρόν αποτελεί τη συνολική συμφωνία μεταξύ της Γενικής Γραμματείας Βιομηχανίας και του χρήστη/επισκέπτη των ιστοσελίδων και υπηρεσιών του και δεσμεύει μόνο αυτούς. Καμία τροποποίηση αυτών των όρων χρήσης δεν λαμβάνεται υπόψη και δεν αποτελεί μέρος αυτής της συμφωνίας αν δεν εκφράζεται εγγράφως και ενσωματωθεί στους παρόντες όρους χρήσης. Εκτός αν άλλως ορίζεται στον παρόντα διαδικτυακό τόπο, οι παραπάνω όροι χρήσης τίθενται άμεσα εν ισχύ στο σύνολό τους.

ΟΡΟΙ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ

1. Ο διαδικτυακός τόπος grcontactpointcpr.ggb.gr/pcpc.ggb.gr ανήκει στη Γενική Γραμματεία Βιομηχανίας. Ο εν λόγω διαδικτυακός τόπος μέσω τεχνολογικά προηγμένων διαδικτυακών υποδομών και εφαρμογών λογισμικού ανοικτού κώδικα προσφέρει σε όλους (εφεξής, χρήστης/επισκέπτης) υπηρεσίες ενημέρωσης και τεχνολογικές εφαρμογές περί της Γενικής Γραμματείας Βιομηχανίας υπό τους παρακάτω όρους προστασίας δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα. Ο χρήστης/επισκέπτης των ιστοσελίδων της Γενικής Γραμματείας Βιομηχανίας, καλείται να διαβάσει προσεκτικά τους όρους πολιτικής προστασίας δεδομένων και να προβεί σε χρήση/επίσκεψη των ιστοσελίδων/υπηρεσιών του μόνον εφόσον τους αποδέχεται πλήρως.

2. Κατά την επίσκεψη του χρήστη/επισκέπτη των ιστοσελίδων της Γενικής Γραμματείας Βιομηχανίας. είναι πιθανό να ζητηθεί από αυτόν να δηλώσει (προσωπικά) δεδομένα του (όνομα, επάγγελμα, ηλεκτρονική διεύθυνση, ημερομηνία γέννησης κλπ.), προκειμένου να ενεργοποιηθούν αντίστοιχες υπηρεσίες του διαδικτυακού τόπου (περιοδική ηλεκτρονική ενημέρωση, διαγωνισμοί, αποστολή ενημερωτικού υλικού σε κινητά ή/και σταθερά ηλεκτρονικά μέσα επικοινωνίας κλπ.) και για να διασφαλισθεί η δυνατότητα επικοινωνίας μαζί του, στην οποία έχει ήδη ο χρήστης/επισκέπτης ρητά συγκατατεθεί, έτσι ώστε να ενημερώνεται για νέες υπηρεσίες και δραστηριότητες της Γενικής Γραμματείας Βιομηχανίας. Διευκρινίζεται ότι η Γενική Γραμματεία Βιομηχανίας δεν διαθέτει δημόσια προσβάσιμο κατάλογο ηλεκτρονικών διευθύνσεων ή/και άλλων προσωπικών ή/και ευαίσθητων δεδομένων των χρηστών/επισκεπτών του διαδικτυακού τόπου του. Ως εκ τούτου, προσωπικά δεδομένα (π.χ. ονόματα πρόσβασης, κλπ) που εμφανίζονται οπουδήποτε στις ιστοσελίδες και στις υπηρεσίες του διαδικτυακού τόπου της Γενικής Γραμματείας Βιομηχανίας προορίζονται αποκλειστικά και μόνο για τη διασφάλιση της λειτουργίας της αντίστοιχης υπηρεσίας και δεν επιτρέπεται να χρησιμοποιηθούν από οποιονδήποτε τρίτο, χωρίς να τηρηθούν οι διατάξεις των Ν. 2472/1997 και Ν. 3471/2006, όπως αυτοί ισχύουν με τις τροποποιήσεις τους, σχετικά με την προστασία από την επεξεργασία δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα.

3. Η Γενική Γραμματεία Βιομηχανίας ενεργεί σύμφωνα με την ισχύουσα ελληνική νομοθεσία και στοχεύει στην καλύτερη εφαρμογή της ορθής πρακτικής σε ότι αφορά το διαδίκτυο. Τα προσωπικά δεδομένα τηρούνται με ασφάλεια για όσο χρονικό διάστημα είναι εγγεγραμμένος ο χρήστης/επισκέπτης σε κάποια υπηρεσία του διαδικτυακού τόπου της Γενικής Γραμματείας Βιομηχανίας και διαγράφονται μετά την με οποιοδήποτε τρόπο έγγραφη παροχή εντολής από τον χρήστη/επισκέπτη. Τα προσωπικά δεδομένα που δηλώνονται Γενική Γραμματεία Βιομηχανίας χρησιμοποιούνται αποκλειστικά από αυτό, με σκοπό την υποστήριξη, προώθηση και εκτέλεση της σχέσης του με τους πολίτες (υποκείμενα των δεδομένων) ή για στατιστικούς λόγους. Αποδέκτες αρχείων δεδομένων, δύνανται να είναι τρίτοι φορείς της Κυβέρνησης που ενδεχομένως μεσολαβούν για την προώθηση, υποστήριξη και εξυπηρέτηση της σχέσης της Κυβέρνησης με τους πολίτες και μόνο για τον σκοπό της παροχής των υπηρεσιών ηλεκτρονικών επικοινωνιών ή την τυχόν παροχή υπηρεσιών προστιθέμενης αξίας που έχει ζητήσει ο χρήστης/επισκέπτης και πάντα υπό τις προϋποθέσεις των άρθρων 4 και 5§5 εδ. β΄ του Ν. 3471/2006.

4. Σχετικά με προσωπικά δεδομένα που τίθενται σε γνώση της Γενικής Γραμματείας Βιομηχανίας ή γενικά πληροφορίες στις οποίες εμπεριέχονται προσωπικά δεδομένα ή όταν ο χρήστης/επισκέπτης του διαδικτυακού τόπου λαμβάνει μέρος σε διεξαγόμενες διαβουλεύσεις ή συζητήσεις μέσω του διαδικτυακού τόπου της Γενικής Γραμματείας Βιομηχανίας ή/και όταν με οποιοδήποτε τρόπο αποστέλλει τέτοιες πληροφορίες ή/και επικοινωνεί με την Γενική Γραμματεία Βιομηχανίας μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ή άλλα τηλεπικοινωνιακά μέσα, ακόμη και αν δεν ζητήθηκαν από την Γενική Γραμματεία Βιομηχανίας οι πληροφορίες που περιέχουν προσωπικά ή/και ευαίσθητα δεδομένα, ισχύουν τα εξής:

4.1. Η Γενική Γραμματεία Βιομηχανίας δεν συλλέγει, εν γνώσει του, δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα από πρόσωπα που δεν έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας τους.

4.2. Για κάθε επικοινωνία του χρήστη/επισκέπτη του διαδικτυακού τόπου της Γενικής Γραμματείας Βιομηχανίας μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ή άλλων μέσων, αυτό διατηρεί το δικαίωμα να τηρεί αρχείο της επικοινωνίας αυτής και των πληροφοριών που διακινήθηκαν και να χρησιμοποιήσει κάθε πληροφορία που του παρασχέθηκε, προκειμένου να ανταποκριθεί σε κάθε σχετικό αίτημα του χρήστη/επισκέπτη ή για την προστασία των εννόμων συμφερόντων του.

4.3. Η Γενική Γραμματεία Βιομηχανίας ενδέχεται να αποστέλλει προς το χρήστη/επισκέπτη του διαδικτυακού τόπου του μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου αναφορικά με περιοδικές ενημερώσεις (newsletters κλπ). Η Γενική Γραμματεία Βιομηχανίας συνεργάζεται με τρίτα πρόσωπα τα οποία του παρέχουν υπηρεσίες τεχνολογικής υποστήριξης και λογισμικών συστημάτων, και άλλων διοικητικών ή μη συστημάτων και υπηρεσιών. Η Γενική Γραμματεία Βιομηχανίας διατηρεί το δικαίωμα να αποκαλύπτει στα πρόσωπα αυτά πληροφορίες με τον πλέον-κατά το μέτρο του δυνατού-ανώνυμο τρόπο που αφορά σε δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα στο βαθμό που αυτό σχετίζεται με το σκοπό της παροχής από αυτά τα τρίτα πρόσωπα των υπηρεσιών τους προς την Γενική Γραμματεία Βιομηχανίας. Επιπρόσθετα, οι σύμβουλοι λογισμικού και ανάπτυξης εφαρμογών της Γενική Γραμματεία Βιομηχανίας, ενδέχεται να χρησιμοποιούν τέτοιες πληροφορίες για το σκοπό της τροποποίησης, εξέλιξης και ανάπτυξης, βελτίωσης και αξιολόγησης της τεχνολογικής υποδομής και ανάπτυξής του.

4.4. Συμμορφούμενο προς το Νόμο, η Γενική Γραμματεία Βιομηχανίας διατηρεί κάθε δικαίωμα να χρησιμοποιήσει ή γνωστοποιήσει κάθε πληροφορία που έχει συλλέξει, σε κάθε περίπτωση κατά την οποία καλόπιστα θεωρεί ότι ο Νόμος το απαιτεί, ή/και σε κάθε περίπτωση που θεωρεί ότι λαμβάνει ή πρόκειται να λάβει χώρα παράνομη δραστηριότητα, ή προκειμένου αυτό να ενισχύσει ή προστατεύσει τα δικαιώματά του, την περιουσία του, την ασφάλειά της, αλλά και την ασφάλεια των χρηστών/επισκεπτών του παρόντος διαδικτυακού τόπου ή προκειμένου να ανταποκριθεί σε τυχόν κατάσταση ανώτερης βίας.

4.5. Στην περίπτωση που ο χρήστης/επισκέπτης του διαδικτυακού τόπου της Γενικής Γραμματείας Βιομηχανίας επιθυμεί την αλλαγή ή διαγραφή των δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα από τα αρχεία του, θα πρέπει να ειδοποιήσει η Γενική Γραμματεία Βιομηχανίας, δηλώνοντας ρητά την επιθυμητή αλλαγή ή την διαγραφή τους. Ενδεχομένως, η Γενική Γραμματεία Βιομηχανίας να επικοινωνεί εν συνεχεία μαζί του, προκειμένου να επαληθεύσει την δήλωσή του για αλλαγή ή διαγραφή των προσωπικών δεδομένων του. Σε κάθε περίπτωση ενδέχεται να παραμένουν στα αρχεία της Γενικής Γραμματείας Βιομηχανίας δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα, και αυτό διατηρεί το δικαίωμα να επικοινωνεί μαζί με το υποκείμενο των δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα από καιρό εις καιρόν ανάλογα με τις ανάγκες του.

4.6. Η Γενική Γραμματεία Βιομηχανίας λαμβάνει μέτρα ασφαλείας προκειμένου να αποτρέπει την απώλεια, κακή χρήση ή τροποποίηση των δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα των χρηστών/επισκεπτών του διαδικτυακού τόπου του τα οποίες είναι υπό τον έλεγχό του. Επειδή κανένα σύστημα ασφαλείας ή σύστημα μετάδοσης και μεταφοράς δεδομένων μέσω του διαδικτύου δεν μπορεί να παρέχει 100% ασφάλεια, παρά το γεγονός ότι η Γενική Γραμματεία Βιομηχανίας καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια προκειμένου να προστατεύσει τα δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα των πολιτών ή/και των χρηστών/επισκεπτών του διαδικτυακού τόπου του, σε καμία περίπτωση δεν εγγυάται την ασφάλεια των διακομιστών(servers) του, των μέσων με τα οποία οι πληροφορίες μεταφέρονται από τον ηλεκτρονικό υπολογιστή του υποκειμένου αυτών προς τους διακομιστές(servers) της Γενικής Γραμματείας Βιομηχανίας ή οποιασδήποτε πληροφορίας περιέρχεται σ’ αυτό, όσον αφορά τον παρόντα διαδικτυακό τόπο.

5. Εκτός αν άλλως ορίζεται στον παρόντα διαδικτυακό τόπο, οι παραπάνω όροι προστασίας δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα τίθενται άμεσα εν ισχύ στο σύνολό τους.